söndag 1 maj 2011

Tårtfeber

Hej! Ursäkta att jag har försummat bloggen ett tag nu. Det har varit mycket i skolan, och till råga på det drog jag på mig årets superförkylning. Nu börjar jag känna mig piggare igen, och bakandet börjar locka igen.

Nu har jag dock snöat in på tårtor! Riktiga amerikanska tårtor. De är jättevackra, men går nog inte att tillverka på svenskt sätt med flera lager och tjocka täcken av grädde. Här är det smörkräm och relativt tjocka bottnar som gäller istället. Låter inte lika smaskigt, men jag måste ju testa en sån tårta innan jag kan säga att de inte är goda, eller hur?!


Dessa tårtor är från ett amerikanskt konditori som heter Pink Cake Box, och jag blir så inspirerad att jag skulle kunna låsa in mig i köket och baka i flera veckor som det känns nu! Men jag behöver högtider och tillställningar att jobba till, annars blir det lite för mycket slöseri, tycker jag.

Det finns också en sorts tårtor som kallas Topsy Turvy, vimsiga och tokiga tårtor som verkar lite omöjliga vid första anblicken. De är vinda och sneda och ofta överdrivet dekorerade med skojiga saker.


Jag måste testa att göra en sån här någon gång! Jag blir glad av att bara titta på dem. Nu ska jag bara hitta på alla möjliga saker att fira, som absolut kräver en tårta, och sedan skramla ihop alla slantar jag har för att kunna köpa material, hihi!

4 kommentarer:

 1. Dom första tårtorna tycker jag lutar. Men dom sista är raka och fina. Vi håller nu på och tömmer alla skåp inkl barskåpet. (Kan det ha påverkat, månntro?) Hick! Eller är det tårtorna som varit i barskåpet?

  SvaraRadera
 2. Hahahahaha fy va roliga ni är :D

  SvaraRadera
 3. Får anlita dig när jag och mitt <3 gifter oss om ett år haha!

  SvaraRadera
 4. Haha, ja! :D Om du törs så är jag på ;)

  SvaraRadera